Lunsjkonsert i Trondheim, søndag 10/6 kl. 13

Orfeo Lunsj sørger for helgens barokke avbrekk på Erkebispegårdens museum!

I den klassiske og romantiske tradisjon er en serenade et verk av lett karakter hvor det melodiøse ofte er viktigere enn tematisk utvikling og dramatisk intensitet. Beethovens Serenade op. 8 er skrevet i 1796-97, og utgitt i Wien rett før århundreskiftet. Selv om alle hans verk for stryketrio tilhører den unge Beethoven, kan de ikke kalles umodne på noen som helst måte. Å skrive balansert for tre strykere er utfordrende. Serenaden op. 8 er mesterlig komponert og rommer et bredt spekter av stemninger og karakterer.

Musica 1814 spiller til vanlig som kvartett men stiller i trioformat for denne konserten. De er et ensemble som spesialiserer seg på det klassiske og romantiske repertoaret med tidsriktige instrumenter og spillestil. Ensemblet utforsker de klangfargene som oppstår i møte mellom det historiske og musikere fra vår samtid.

Billetter inkludert i museets inngang.

Musica 1814:
Ingrid Økland, fiolin
Torunn Blåsmo-Falnes, bratsj
Roar Blåsmo-Falnes, cello

PROGRAM:
Serenade for fiolin, bratsj og cello i D-dur, op.8
1: Marcia. Allegro-Adagio
2: Menuetto. Allegro
3: Adagio-Scherzo. Allegro molto
4: Allegretto alla Polacca
5: Andante quasi Allegretto-Marcia. Allegro