Helt Tenor!

HELT TENOR! – åpningskonsert under Oslo Early

Torsdag 25. oktober kl. 19.00, Universitetets aula
Leder: Alfredo Bernardini
Tenorsolist: Anders Jerker Dahlin

Tenorfaget har siden operaens spede barndom på begynnelsen av 1600-tallet hatt en helt spesiell posisjon i operalitteraturen. En god tenor er ofte svært etterspurt, best betalt og operalitteraturen er ofte full av heftige roller som både førsteelsker og helten som redder de vakreste sopranene fra den visse død.

Med musikk av Monteverdi, Purcell, Händel, Lully og Bach er Oslo Earlys åpningskonsert en reise i barokkens operalitteratur med noen små avstikkere. Anders Jerker Dahlin er kveldens personifisering av en arketypisk tenorhelt. Han er en av verdens beste barokk-tenorer og vil gi deg en imaginær reise fra dansende drukkenbolt og amorøs førsteelsker til sovende og senere angrende synder, før det hele går fra vondt til verre og han må ut i krig. Mens alt dette pågår, stilles den ytre handlingen i relieff av instrumentalmusikk som kommenterer det som skal skje og har skjedd, og det hele ender i en heidundrende fest. Mens alt dette pågår stilles den ytre handlingen i relieff av instrumentalmusikk som kommenterer det som skal skje og har skjedd, og det hele ender i en heidundranes fest. I denne konserten griper det instrumentale og vokale, gjennom et sømløst samspill, fatt i festivalens hovedtema – Syngende spill! Konserten ledes av den verdenskjente oboisten og ensemblelederen Alfredo Bernardini.

Tekst hentet fra www.barokkanerne.no